Nieuwsbericht

Terug naar vorige pagina

Verslag Nederlandse teams WK Offshore Double Handed Lorient

Geplaatst op 02-10-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Lynn Mans

Verslag Nederlandse Teams WK Offshore Double Handed Lorient

lorient

Het was een enorm spannende week in Lorient, waar er tijdens het WK Offshore Double Handed heel veel gebeurde! JCS TV was ter plaatse om verslag te doen van de bewonderenswaardige inzet die de Nederlandse teams toonden.

 

Eerste kwalificatieronde

Het evenement begint met de eerste kwalificatieronde waarin Tim Lemeer en Lisa Vos hun plek in de finale willen bemachtigen. Team Lemeer/Vos vaart op de zevende plaats wanneer het een distress call ontvangt. Eén van de andere deelnemers, van Team India, heeft zijn arm gebroken. Tim en Lisa besluiten om het andere team te hulp te schieten, maar moeten daarvoor de motor aanzetten. Wanneer de motor aangaat dan wordt een team automatisch gediskwalificeerd, zo ook Team Lemeer/Vos.

 

Bij terugkomst in de haven van Lorient vertelt het team aan JCS TV over hun reddingsactie. Later op de dag dienen zij een Request for Redress in bij de jury. De jury erkent de overmachtsituatie en kent het team alsnog de achtste plaats in de kwalificatie toe. Een prachtig resultaat. 

 

Tweede kwalificatieronde

De tweede kwalificatieronde zou eigenlijk beginnen op 26 september, maar werd door weersomstandigheden verplaatst. Na nog wat langer in spanning te hebben gezeten, mogen Erik van Vuuren en Yvonne Beusker dan eindelijk los op vrijdag 27 september. Het team maakt de juiste strategische keuzes waardoor zij een prachtige derde plaats behalen. Hiermee plaatsen zij zich voor de finale van het WK. “Het begin was puur genieten, maar er waren nog wat boten om ons heen die het knap spannend maakten”, vertelde het team aan JCS TV vlak nadat zij over de finishlijn kwamen. 

 

Finale

Ook de finale werd uitgesteld vanwege de harde wind, maar die kon maandagochtend toch van start gaan om 10.00 uur. Voorafgaand aan de start legt Tim Lemeer de laatste voorbereidingen vast van Team Van Vuuren/Beusker, bekijk de video hier hier. Ook van de start maakt Tim spectaculaire beelden


In boot nummer 13 starten Erik en Yvonne met goede moed, maar helaas breekt het roer rond half vier in de middag. Hierdoor ligt het team uit de race. Ze varen met hun gespalkte boot op eigen kracht naar de dichtstbijzijnde haven in Pornichet. Hun teleurstelling is voelbaar in het videoverslag dat zij deelden met JCS TV.