Zomeravond

woensdagavondwedstrijd 5 juli

Man man man wat een stroom hadden we afgelopen woensdag. Bijna alle slagen die we maakten pakte anders uit dan van te voren bedacht. Behalve bij de Jitter en de Jutter.

Wat ging de eerste weer verschrikkelijk snel en wat maakte de Jutter in korte tijd veel terrein goed die ze hadden verloren met een late start. Ook de En Passant wist een te late start om te buigen naar een verdienstelijke 5e plaats. Het was een wedstrijd van de juiste keuzes. De slag de zee op na ronding van de S1 was niet heel gunstig. Onder de kust blijven en te profiteren van iets minder stroom tegen legde veel schippers geen windeieren. Daarna het gevecht om de Drains.
Dan is 2 knopen+ stroom uit de noord een geduchte tegenstander. Maar bijna iedereen bleek in staat om de 3 ronden vol te varen. Op mijn teken dat 21.30 wel wat opgerekt mocht worden  , ging een enkeling vol goede moed de nacht tegemoet. Met een finishtijd van 22.34 kan je wel zeggen dat ze ervan genoten hebben.

We hadden een mooie after sail met de volgende ere plekken: Jitters 1 , Runaway 2 en Iluka 3. Allemaal goed gedaan. Al ben ik wel benieuwd wanneer het weer eens echt gaat waaien. Dan gaan zeker andere boten proberen de Jitters van de 1e plek af te houden.

Nog even vers van de pers. Dit weekend zag ik de Ramses weer aan de steiger liggen. Terug van een rondje Carieb geloof ik. Ik ben benieuwd naar de verhalen en natuurlijk wanneer ze weer bij de Drains zijn.

 

 Tot bij de Drains,

 

Erik

FSC 1146
IMG 1191

Uitslagen wedstrijden 2017

De tussenstand

Hall of Fame

Winnaars uit vorige jaren

HallOfFameZomer

Jitters winnen de wisselbeker
IMG 1273
FSC 1163

De wedstrijd gegevens

De baan:

JCSzomerbaan

Het wedstrijdreglement staat hier

Het inschrijfformulier kan je hier downloaden

 


Sponsoren van Jachtclub Scheveningen