webbannernkk

NK Kleinbootvissen 21 april, verslag

De naam kleinbootvissen zegt het al: we gaan met relatief kleine bootjes de zee op om volgens bepaalde spelregels zoveel mogelijk vis te vangen. Maar omdat het om kleine motorbootjes gaat, (de kleinste minder dan 5 meter) is het cruciaal dat de zeegang veilig en liefst ook comfortabel varen en ankeren mogelijk maakt. Windsterkte en windrichting bepalen dus alles! De vorige keer dat JCS dit evenement organiseerde (in 2015) hadden we aan twee uitwijkdata zelfs niet genoeg.

De voorbereiding

Ondanks gezondheidsproblemen bij enkele voormalige leden van de viscommissie, waardoor de organisatie laat en traag op gang kwam, en aanvankelijk wat moeizaam verliep, is de voorbereiding door de enorme inzet van een aantal vrijwilligers toch succesvol verlopen. Tot kort voor de wedstrijd bleven de inschrijvingen wel wat achter bij de verwachtingen. De laatste dagen ging het echter hard.

De inschrijving en aanmelding.

De inschrijving op de dag van de wedstrijd verliep wat rommelig, maar wel gezellig. Tevoren hadden zich via de website 25 boten aangemeld, op de dag van de wedstrijd kwamen er daar nog 8 bij.

De vangst.

Vrijwel iedereen wist een aardige portie vis te vangen. Meest schar, wat wijtingen, en een enkele bot. Ongeveer wat we in deze tijd van het jaar mochten verwachten. Veel scharretjes voldeden niet aan de minimummaat van het wedstrijdreglement (20 cm) en moesten dus worden teruggezet. Maar per saldo werd in totaal toch ruim 300 kg ter weging bij de jury aangeboden. Na de weging werd de vangst van degenen die mogelijk bij de eerste 10 zouden eindigen nog aan een controle op de minimummaten onderworpen. Dit gebeurde onder toezicht van twee vertegenwoordigers van de NFB. Reglementair werd per ondermaatse vis één kg van het resultaat afgetrokken. Bij een drietal boten leidde dit tot een aftrek van een aantal kilo’s van de vangst. Veruit de meeste vissers hadden echter goed opgelet en geselecteerd, zodat tussen hun vangst geen ondermaatse vissen werden aangetroffen.

Het weer.

De deelnemers konden genieten van een onbewolkte bijna zomerse dag op een mooi rustige zee. Geen weertje voor de zeilers van JCS.  Zonnebrandcrème in plaats van zeeziektepillen. En dat op 21 april!

De prijsuitreiking

De prijsuitreiking werd verzorgd door Henk Baarbé (de nieuwe voorzitter van de viscommissie) en Marie Anne van der Toorn van Scheveningen 200. Behalve de prijzen en bekers voor de plaatsen 1, 2 en 3 kregen ook de plaatsen 4 t/m 10 een prijs. En vervolgens kregen alle deelnemers nog via een verloting een prijs.

De prijsuitreiking werd omlijst met een demonstatie makreelroken en met gebakken vis voor alle aanwezigen. Daarnaast verzorgde Fabian Buis als DJ passende achtergrondmuziek, en was er voorafaand aan de prijsuitreiking nog een tombola.

Wisselbeker.

De door de NFB beschikbaar gestelde wisselbeker, vorig jaar gewonnen door WSV ’s-Gravenzande, ging dit jaar na een bloedstollend spannende berekening naar de Jachtclub Scheveningen. De eerste vijf boten van Scheveningen hadden een totaal van 61,3 kg, de eerste vijf van ’s-Gravenzande 61,0 kg.

Nieuws

Sponsoren van het Nederlands Kampioenschap Kleinbootvissen

kewiwatersport
vdboogaard
boeg2x
hengesportparadijs
sportvisserdenhaag
smartfishing
hengelsportwestland
hofstad
berendsen
nicoshengelsport

Nico's hengelsport

orka
stellamaris-2
bloemenwaas
catchgr
hengelgigant
maxavier
van-der-tak-financeaner
logomalherbe