Oktoberrace15

Nieuws

Noordzee Club bestaat 70 jaar! 1 en 2 Oktober, Scheveningen: Oktoberraces en Lustrumborrel.

Oktoberraces1

We kennen de Oktoberraces als een geweldige wedstrijd die het wedstrijdseizoen om de Verbondsbezem afsluit. Zeilvereniging Westergo heeft deze wedstrijd tot en met editie 2015 met succeskunnen en willen organiseren. Op 1 & 2 oktober 2016 zal een éénmalige speciale Oktoberrace editie plaatsvinden in Scheveningen georganiseerd door het geoliede team van Jachtclub Scheveningen.   

Een speciale lustrum editie? Jazeker, want sinds 1946 (!) is de Noordzee Club de klassenorganisatie voor gemeten jachten. Al 70 jaar actief om het spel van de gemeten klasse alsmaar beter en eerlijker te krijgen. Dat moet uiteraard gevierd worden vanaf een centrale locatie aan de Noordzee. 

Schrijf alvast in de agenda’s: op zaterdagavond 1 oktober, na de eerste mooie dag op zee, wordt een Lustrumborrel georganiseerd voor alle deelnemers aan de Oktoberraces, leden van de Noordzee Club en iedereen die hier graag een mooi zeilersfeest van wil maken. 

Vanaf 2017 worden de Oktoberraces georganiseerd door de Holland Regatta Club vanuit Medemblik.

IJspegeltrophy 2017-2018

Datum: 02 oktober 2017  -  Categorie: IJspegel  -  Auteur: Robert Jockin
IJspegeltrophy, sinds 1972 ...?  Ja in 1972 werden de eerste wedstrijden gevaren vanuit de haven van Scheveningen en er werd al meteen 's winters doorgevaren. De ingrediënten van de IJspegel waren: ijsvrij wedstrijdwater, stroming, golven en een constante bries. Als je deze elementen in de winter aankon dan kon je alles aan als zeiler! Eigenlijk is dat nu niet anders, wel zijn we ondertussen verwend met een strakke wedstrijdleiding, georiënteerd op de internationale ontwikkeli...

Eredivisie zeilen van start

Datum: 11 mei 2017  -  Categorie: IJspegel
Den Haag staat bekend als dé zeezeilstad van Nederland. De prachtige Scheveningse haven is een thuis voor menig zeiler. Niet veel onbekends voor zover. Wat nog niet zo bekend is, is dat Den Haag een eigen zeilteam heeft dat mee doet aan de Eredivisie Zeilen én de Champions League. Ook hier doet Den Haag op het hoogste niveau mee. En voor de verandering is het zeilen nog goed te volgen ook!Uitkomend voor Jachtclub Scheveningen wordt er door een zeilteam de eer van Den Haag verded...

Sponsoren van de Oktoberraces